this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Snacka om stÄlar

Nu bloggar författaren om Manchester Uniteds anfallsstjÀrna och brÄkstake Wayne Rooney, som först hotade att flytta för att sedan bli bussig igen och stanna kvar. För ett femÄskontrakt pÄ 550 miljoner kronor. Det Àr lika mycket som tvÄ miljoner i veckan. Eller 13 000 i timmen, dygnet runt. För de pengarna kan jag köpa fyra starköl i minuten, round the clock, i fem Är framÄt.
NĂ€r Rooney sa att han ville byta klubb blev supportrarna förbannade, sĂ„ klart. Flera av dem rent av hotade honom till livet. Det menar författaren Ă€r bra: “Fansens upprördhet Ă€r befriande.” Och lite lĂ€ngre fram: “En del kallar er gangsters och barbarer, fotbollshatare. Men egentligen Ă€r ni en kil tillbaka till en tid dĂ€r det faktiskt betydde nĂ„got att hĂ„lla pĂ„ ett lag.”
Sedan byter författaren fot och vĂ€nder kappan ut och in ett varv igen: “Jag försvara inte det meningslösa vĂ„ldet, de grova, hjĂ€rndöda (men Ă€ndĂ„ sĂ„ trist ordinĂ€ra) fyllorna, rasismen och sexismen som frodas bland supportrar, men jag tycker lika illa om den mediala positioneringen, det slentrianmĂ€ssiga fördömandet. […] Vi vet att ni Ă€lskar fotbollen. Vi vet att ni Ă€lskar laget.”
Det Àr inte möjligt att tycka tvÄ sÄ diametralt olika saker samtidigt. Det Àr som att vara nykter alkoholist och supa sig full varje dag. Som att hÄlla pÄ bÄde Lazio och Roma.
Vara rabiat rojalist och rosenrasande revolutionÀr: Död Ät monarkin och Leve konungen!

Förmodligen överbetald

Och sĂ„: “Den moderna fotbollen Ă€r som en planet som slitit sig loss och cirklar nu i en svart rymd dĂ€r sĂ„dana som du och jag, (eller mest du egentligen, jag Ă€r Ă€rligt talat rĂ€tt nĂ€ra etablissemanget) försöker hĂ„lla kvar vid vad det var fotbollen en gĂ„ng handlade om.”
Förutom den mÀrkliga ordföljden, lÀgg mÀrke till detta ocksÄ: Mest du egentligen, jag Àr Àrligt talat rÀtt nÀra etablissemanget.
Vad menas med det? Att författaren Ă€r ‘finare’ Ă€n du och jag? VĂ€gd pĂ„ vĂ„g och befunnen mer vĂ€rd Ă€n andra? Jag tror att det Ă€r precis det författaren menar. Han ser precis sĂ„dan ut ocksĂ„.
Jo, sa jag det: bloggen heter Vi hinner inte ens bli kĂ„ta innan det gĂ„r… För att det Ă€r sĂ„ mĂ„nga matcher i teve hela tiden att fansen har svĂ„rt att hĂ€nga med. Ligger författaren med Bollen?

En tryckare med etablissemanget