this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Sig själv närmast

Häromdagen tokhyllade fotbollsexpertexperten Birger Marulk Real Madrids mittfältsstjärna Cristiano Ronaldo. Han är en av Birgers nyaste hjältar och storartade förebilder i livet. Vem som helst: bara inte Barcelonas Lionel Messi. Birger hatar världens kanske främste fotbollsspelare och tar varje tillfälle att förringa hans insatser på planen. Jag tror att Birger gör det för att Messi spelar i ‘fel’ lag. Messi är rätt kortväxt också, och jag har förstått att Birger även tycker att detta är ett svaghetstecken.
Det var någonting om ödmjukhet och om att lära sig av motgångar också. Birger kallade i söndags Ronaldo för “ett geni” och sa att han “nu är en ledare på alla sätt”.
Men nu sågas Ronaldo i spanska medier och även av de egna lagkamraterna. De retar sig på hans “attityd och brist på engagemang”. Ronaldos “arrogans och självgoda karaktär” ger honom heller inga stilpoäng i Spanien. Det är bara Birger som finner sådana egenskaper sympatiska. Precis som Birger är Ronaldo också “den förste att gömma sig när det blir jobbigt”.
Och i går fick ett annat favoritgäng, Internazionale Milano FC, på nöten med 3–0 av mesta förlorarna Werder Bremen i Champions League. Opprykk, Birger! Annars blir det skamvrån.

Med bara sig själv i bollen