this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Ont om Eriksson och Andersson

N√§r f√∂rfattaren f√∂rs√∂ker d√∂lja sin m√§rkv√§rd… nej, obehaliga menar jag rent av, m√§nniskosyn lindar han n√∂dtorftigt in den i en trasa som luktar Tomteskur. Senast n√§r han g√∂r ett stort nummer av att flera av spelarna i nyblivna svenska fotbollsm√§starna Malm√∂ FF har namn som inte klingar s√§rskilt svenska: de heter s√•dant som ‚ÄúMolins och Hamad, Mehmeti och Rexhepi‚ÄĚ. Han kunde ha lagt till Elanga och Mutavdzic och Ricardinho och Figuiredo med flera. I dagens MFF finns det bara tre spelare vars efternamn slutar p√• det gamla hederliga √§ktsvenska -son.
Men det är ingenting unikt för MFF. Det är likadant i alla allsvenska fotbollslag numera. Nästan varje svensk fotbollsspelare av någorlunda klass sparkar utomlands i dag. Och för att över huvud taget få ihop till en allsvenska måste Sverige importera andra och tredje klassens spelare från var som helst. You name it.
I Djurgårdens IF, som jag fortfarande känner någorlunda till, spelar Igobonanika och Ipke Ekong, Dembo Touray och Rodriguez, Milic och Kozmanovic. Och då har jag inte nämnt nästan en halv laguppställning från Finland.
Det är sant att Malmö är en mer invandrartät stad än Stockholm och kanske någon annan svenska stad. Men då är det inte konstigt, som författaren felaktigt har fått för sig, att fler spelare med utländsk härkomst sparkar boll i MFF och kanske IFK Malmö än i många andra lag. Det är det omvända förhållandet som vore egendomligt.

Så svensk man kan bli