this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Och inte tror jag pÄ Gud heller

Finns det ingen som kan ta ifrÄn honom penna och papper? Tangentbord och SMS och MMS och allt vad fan det heter?
Det har gÄtt lÄngt för lÄngt för lÀnge sedan. Och det blir bara vÀrre hela tiden. Cirkus Författaren Àr ett billigt skÀmt frÄn en bakgÄrd i helvetet.
“Jag har blivit en sorts frontsoldat för Serie A [den italienska fotbollens högsta liga] och jag har alltid varit vĂ€ldigt stolt över den uppgiften.” Uppgiften? Vad Ă€r det för en ‘uppgift’? Och vem har gett honom den?
Vilka “vĂ€lmĂ„ende anglofiler med begrĂ€nsat synfĂ€lt” Ă€r det författaren talar om?
“Eftersom fienderna till italiensk fotboll Ă€r mĂ„nga, högljudda, dumdryga och tröttsamma […].” Bullshit, herr Författare. Det du sĂ€ger Ă€r inte mer vĂ€rt Ă€n en flugfjĂ€rt i universum: det Ă€r du som Ă€r högljudd, dumdryg och tröttsam. Om du inte fattar det Ă€r du mer illa ute Ă€n jag trodde att nĂ„gon mĂ€nniska kunde vara.
“Det bĂ€sta sĂ€ttet Ă€r för oss som stĂ„r stolta och trygga i vĂ„r kĂ€rlek [till Bollen, men bara pĂ„ italienska] Ă€r att erövra tolkningsföretrĂ€det.” Det Ă€r ett direkt dödsföraktande pĂ„stĂ„ende: det Ă€r sĂ„ att sĂ€ga inte ens en synpunkt. SĂ„ tyckte herr H och farbror M ocksĂ„ en gĂ„ng. Det gick inget vidare för dem heller.
“Italiensk fotboll Ă€r, till skillnad frĂ„n sitt rykte, inte alls döende eller ens sĂ€rskilt korrupt.” SĂ„ uttalar sig bara den som hallucinerar inifrĂ„n en vĂ€l madrasserad nattmössa.
“Vi som Ă€r kĂ€rlekssoldater […].” KĂ€rlekssoldater?? Nej, nu orkar jag sĂ„ hjĂ€lpe mig gud inte lĂ€ngre. Och inte tror jag pĂ„ Gud heller.

Clean as a whistle?