this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

När två gånger redan är tre för många

Majisterns misslyckade försök på Kvitter i går att formulera ett slags mystery story med en flicka i rullstol och utländska män i träningsbyxor i skurkrollerna och författren själv i huvudrollen finns numera även som krönika i Expressen.

Det är bara en sak jag undrar: hur kommer det sig att flickan som nyss “talade perfekt svenska” plötsligt inte förstår ett ord av vad Majistern säger?
Hade de där ‘utlänningarna’ lånat ett svenskt barn för sina drakoniska syften? Var någonstans hämtar hemska och härjade utländska män i träningsbyxor små svenska barn som de installerar i en rullstol för att iscensätta sitt onda anslag mot Majistern: han som “vill tro gott om sina medmänniskor” och just den här gången bara ville “sitta ner några minuter, vila med ansiktet i händerna” i Klara kyrka?
Finns det någon särskild institution där man kan låna barn – som böcker på biblioteket? Om man inte lämnar tillbaka barnet i tid: blir det förseningsavgift då också?

Från och med nu kommer Majistern att “avfärda alla härjade män från Östeuropa som kriminella”. Men inte helyllekillen Hasse Larsson från Svedmyra när denne smyger upp bakom Majistern med baseballträet gömt under skinnpajen för att slå honom i huvudet med och stjäla Majisterns nya iPhone?
Nu har Majistern dessutom skaffat sig ett visserligen bräckligt men dock alibi för att i fortsättningen mer oförskräckt vädra sina inskränkta fördomar mot människor i allmänhet och dem från andra länder i synnerhet.

Åsyna vittne till nästan ett brott