this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Konstant inkontinent

Nu Àr det dags igen för en liten lÀsövning i förskolans nybörjarklass. NÄgon som kan fÄ nÄgot vettigt ur den hÀr lika ledsamma som förvirrade sprÄksörjan?

“[…] ett pubertalt skamgrepp runt ballarna efter sjutton starköl […].” En finstĂ€md iakttagelse av vĂ„r mest prisbelönte, &c. Men mer ‘pubertal’ Ă€n poetisk mĂ„ste man nog obarmhĂ€rtigt konstatera.

“[…] hemstadens melankoli […].” Man anar nĂ„gonstans ur brĂ„ddjupet att staden som avses Ă€r Cagliari lĂ€ngst i söder pĂ„ Sardinien. PĂ„ vilket sĂ€tt Ă€r den staden mer melankolisk Ă€n… Catania pĂ„ Sicilien och, sĂ€g, Kristianopel i Blekinge?

Melankolisk utsikt?

Pilar Ă€r en metafor, eller bildsprĂ„k, som förekommer lika ofta som ‘ballar’ i författarens totalhavererade texter. DĂ„ handlar det nĂ€stan alltid om ‘smĂ„ glada kĂ€rlekspilar’, men inte den hĂ€r gĂ„ngen: I dag Ă€r “pilarna ilsket röda i grĂ€set”. Pilar? I grĂ€set??

“Milan har varit i Dubai och silat en del sand mellan tĂ„rarna […].” TĂ„rarna? Kan det vara ‘mellan tĂ„rna’ författaren menar?

“[…] gammal kĂ€rlek som flyr landet över helgerna” och “[…] som ett barn saknar sin gipsade tumme.” Nej, jag hĂ€nger inte heller riktigt med hĂ€r. Vi hoppar över den frĂ„gan och kastar oss över nĂ€sta missfoster:

“[…] samspelet de bĂ„da […]” och “[…] ett kort paus […] som kommer bĂ€ra[…].” Innan alltihop rasar samman “i en Ă„lderdomlig hög”?

“Deras sjĂ€lvbild tillĂ„ter dem inte att förverkliga allt för högtflygande drömmar.” Vad ska man med drömmar om de inte Ă€r högtflygande? LĂ„gsniffande drömmar har av samma skĂ€l ingen nĂ„gonsin hört talas om. Och vad har [fotbollslaget SS Lazios] “sjĂ€lvbild” med saken att göra?

NĂ„gon â€œĂ€r pĂ„ gĂ„ng och gĂ„r mĂ„l”. Och sĂ„ Ă€r det den dĂ€r “inkontinenta gamla damen” igen. Hon som “lĂ€cker bakĂ„t”.
Men en gÄng vinglade en slyngel omkring i Haga och Majorna i Göteborg och pissade pÄ sig hela tiden: han var konstant inkontinent.

Nej, du behöver inte vara ledsen. Inte ens om du svarade fel pÄ varenda frÄga. Det gjorde jag ocksÄ, och alla andra jag kÀnner.