this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Klassförrädare från start

Majistern “är Öisare sedan barnsben”. Det är underligt att Majistern, som alltid framhåller sin romantiskt kantstötta arbetarbakgrund och sitt nobla revolutionära engagemang, blev anhängare av Sällskapet i Örgryte redan som mycket liten. ÖIS har nämligen alltid varit ‘överklassens’ klubb i Göteborg, i den mån en sådan samhällsklass finns och alls bryr sig om fotboll, medan Blåvitt är arbetarnas och medgångssupportrarnas favoritlag.
GAIS har tröjor som påminner om makrillar och kallas därför så också: kanske är det fiskargubbarna från Bohuslän som hejar mest på på de i gröna och svarta laget. Och på Hisingen bor det några enstaka solitärer som håller på BK Häcken fick jag veta en gång på 60-talet.

Majistern borde alltså ha kutat på vilka matcher som helst utom just Örgrytes, fast ÖIS förstås ligger honom närmast i dag när Majistern räknar sig själv till ‘etablissemanget’ och dansar med ministrar och kröker rygg varje dag för Zlatan Zlatan Zlatan.
Sanningen är förstås att det är överklasslyngel Majistern alltid ville vara, fast han dög bara till att bli ‘slyngel’ och har inte kommit längre i dag vad han än anser om sina förfinade maner som jag hellre kallade ‘fula fasoner’ än något annat.

Majistern är varje gång han öppnar munnen eller uttrycker sig i en text som kunde ha varit skriven av en ordblind femåring ett skämt. Ett dåligt skämt.

Kolla mig! Jag är inte riktigt klok!