this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Inte sÄ galet

Majistern gick nÀstan i dÀck hÀromdagen av hÀnförelse över en bro i Rom: Ponte Fabricio som byggdes Är 62 f.Kr. och fortfarande gÄr över halva Tibern till Isola Tiberina mitt i floden mellan Campo Marzio och stadsdelen Trastevere.
“Fattar ni! Är inte det helt galet? Underbart.”
Det Àr alltid roligt nÀr en mÀnniska upptÀcker nÄgot hon inte kÀnde till förut, i synnerhet i den stad hon utger sig för att vara vÀrldens frÀmsta expert pÄ.

Inte sÄ gammal

Men pÄ Malta byggdes templet Hagar Qim för cirka 5 600 Är sedan och anses dÀrmed vara vÀrldens Àldsta byggnadsverk. Pyramiderna i Giza uppfördes tusen Är senare och ungefÀr samtidigt som mÀnniskor kÄnkade pÄ jÀttestora stenar i Stonehenge i det som lÄngt senare skulle bli England.
Parthenon byggdes pĂ„ Akropolisklippan i Aten mellan 447 och 438 f.Kr. som en hyllning till Athena Parthenos [‘Jungfrun’] för att hon hade skyddat staden och landet under krigen mot perserna.
Men desa byggnader kanske inte rÀknas i Majisterns vÀrld eftersom de inte byggdes av italienare, men det gjorde inte Ponte Fabricio heller för pÄ den tiden fanns Ànnu inga mÀnniskor som kallades sÄ.
Den som vill vara mycket noga kan rent av hĂ€vda att ‘italienaren’ uppstod först för 150 Ă„r sedan nu pĂ„ torsdag dĂ„ Repubblica italiana grundades och erkĂ€ndes och landet Italien framtrĂ€dde som nation.

Still standin’ after all these years