this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

In bad company

PĂ„ sin numera uppdaterade hemsida hĂ€nvisar Majistern stolt till en ‘intervju’ med honom som har gjorts av den ökĂ€nde “radikalislamisten” och uttalade antisionisten Mohamed Omar för webbtidskriften Fria ordet, dĂ€r Majistern pĂ„ stapplande svenska ingĂ„ende redogör för varför han tror: Jag ber och nĂ„gon lyssnar, det rĂ€cker gott för mig.
Kort, koncist – och föredömligt uttömmande.

Omar tackar för intervjun via mail med att sĂ€ga att Majistern Ă€r “en av fĂ„ i Sverige som skriver begripiliga och vackra dikter”. Kallas Ă€ven ‘litteraturkritik’ av dem som inte förstĂ„r bĂ€ttre.
Jag vet inte om det har nĂ„gon betydelse, men Omar kallar sig liksom majistern gĂ€rna för “skriftstĂ€llare”.

Jag lÀste förresten en artikel av Majistern som tidigare har publicerats i Aftonbladet, dÀr han förnedrar landets samtliga kulturjournalister och nÀstan varje författare samt i bombastiska ordalag hyllar Dan Andersson men hela tiden bara talar om sig sjÀlv. Det Àr rÀtt Àckligt, faktiskt.
Majistern tilldelades ocksĂ„ mycket riktigt Dan Anderssonpriset Ă„ret dĂ€rpĂ„ av ett sĂ€llskap som inte begrep bĂ€ttre. “Jag fattade först inte riktigt vad de menade”, sa Majistern dĂ„ pĂ„ sitt alltid lika ödmjuka vis. RĂ€tt Ă€ckligt, det ocksĂ„.

Det Àr nÄgot som inte
stÀmmer
Kan det vara ögonen?