this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Hur dum fÄr man vara?

Är fascinerad och Ă€rligt talat förfĂ€rad över vilket pöbelaktigt hat jag vĂ€cker hos mĂ€nniskor jag aldrig trĂ€ffat.
Det Àr Birger som kvittrar pÄ Twitter. Det borde han inte. För om Birger inte har förstÄtt att den som tycker annorlunda Àn han och kritiserar hans hÄllningslösa upptrÀdande i varje sammanhang kan göra det utan att hata Birger. Men det förstÄr inte Birger, för ingen hatar mer Àn han.
Det Ă€r ocksĂ„ pĂ„ det sĂ€ttet Birger alltid vĂ€nder kritik till nĂ€rapĂ„ motsatsen: att tycka tvĂ€rt emot Birger och – vilket Gud förbjude – uttala en sĂ„dan synpunkt Ă€r detsamma som att vara en skurk och ett monster av genuin ondska.
SÄ upptrÀder bara den som inte sjÀlv har tillrÀckligt pÄ fötterna. Kallas Àven skenhelighet och ser ut sÄ hÀr:

Skenhelig med
stirrig blick

Har du förresten nÄgonsin sett en mer förfÀrande okunnighet Àn den Birger visade upp i PÄ spÄret i gÄr? Och alltid skyller idioten pÄ nÄgot annat efterÄt. Precis som förra Äret, fast tvÀrtom: dÄ tog han ifrÄn sin medpassagerare Johanna Koljonen förtjÀnsten av att de vann hela tÀvlingen den gÄngen. Trots att det var hon som svarade rÀtt pÄ varenda frÄga och han bara kunde rÀkna upp fyra fotbollsspelare i Göteborg som heter Glenn. Det kallas ocksÄ skenhelighet. Hyckleri gÄr ocksÄ bra.
Vilken jÀvla frÄga, förresten. Till en som Àr frÄn Göteborg och avgudar Bollen nÀstan lika mycket som sig sjÀlv.
Och Birgers billiga skÀmt som han försöker skyla över sin skriande okunskap med: det hörs Ànda hem till mig nÀr de faller platt till studiogolvet i Göteborg 45 mil hÀrifrÄn. Jag krÀver att luukförare Lok har ett rött kort i stÀllet för en snorfana i bröstfickan pÄ kavajen nÀsta gÄng Birger Äker tÄg av plywood och kartong. Lok kommer att behöva det röda.
Att Johanna sitter dÀr i samma kupé som Birger i Är igen Àr obegripligt.