this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Hur ‘mäktigt’ då?

Författaren tar i som om favoritfotbollslaget AS Roma hade tagit hem titeln Campione d’Italia och vunnit Champions League på samma gång. “Lika mäktigt varje gång. Som sex.” För att Roma har vunnit med uddamålet mot Genoa CFC. Vad är det för märkvärdigt med det? Och sex är förresten inte heller alltid ‘mäktigt’.
Författaren briljerar gärna med att han ofta sitter med solbrillor och i svart kostym på italienska caféer och sippar långsamt på en lemonad medan han läser Corriere della Sera och ännu mer La Gazzetta dello Sport. Författaren kallar sig ständigt ‘italienare’, fast han nog är mest svensk i alla fall.
Men tidigare i dag kunde han inte stava till namnet på Italiens äldsta fotbollsklubb och visste inte heller vad den stad heter där laget spelar. Fast någon har talat om det för honom, så han har ändrat i bloggarna nu.
AS Roma låg nyss näst sist i Serie A och harvar för tillfället någonstans i mitten. Medan ärkerivalen SS Lazio nästan leder. Hur ‘mäktigt’ är det? Som när författaren har sex?
Författaren medger även att han älskar det pompösa och självgoda. Som om han behövde upplysa läsarna om det?

Medelmåttor fajtas om bollen