this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Halsdarrig??

Den stÀndige Birger Marulk delar med sig av sitt vilda och tygellösa bohemliv i Kortedala och Guldheden i vÀrldsmetropolen Göteborg. Det var dÄ Birger trodde att han var Charles Bukowski och tyckte att det var fint att bÀra sig tölpaktigt Ät pÄ fester. Alltid andras fester, sÄ klart. Hur charmigt som helst. Och nu skryter Birger om det:

“Att partypaja gick mestadels ut pĂ„ att pĂ„ fester hĂ„ngla med fel tjej, kasta ut kylskĂ„pets innehĂ„ll frĂ„n balkongen och krĂ€kas bland krukvĂ€xterna. Oskyldiga grejer.”

Varför inte hela kylskÄpet pÄ en gÄng? Tillsammans med teven och de nerspydda krukvÀxterna?
I dag Ă€r Birger en gammal man: han har Ă„ldrats “blixtsanbbt” och “fĂ€rdats snabbare Ă€n ljuset”. SĂ„ fort rör sig annars endast StĂ„lmannen. Nu hĂ„ller Birger “den hĂ€r vĂ€rlden under armarna” [sic] och tĂ€nker han med melankolisk nostalgi pĂ„ den gamla goda festförstörartiden:

“Vi var trettio personer ungefĂ€r […]. Nu sitter vi var och en i olika delar av vĂ€rlden och skickar mail utan prickar över bokstĂ€verna frĂ„n internetstĂ€llen med surrande flĂ€ktar i taket. Nu skickar vi mass-sms pĂ„ nyĂ„rsafton.”
Vart alla de dĂ€r mailen och mass-sms:n skickas Ă€r oklart: Birger “vet inte vad alla de dĂ€r vĂ€nnerna gör i dag”. DĂ„ vet han nog inte var de finns heller.

Men ett vet Birger bestĂ€mt: “Vi lever alla pĂ„ en halsdarrig sekund frĂ„n förstörelse. De som insett det sitter inlĂ„sta pĂ„ instutitioner.” Alla utom Birger.

Förresten heter det ‘hedersord’ ocksĂ„. Inte hederord. Plus en hel del andra sprĂ„kliga rysligheter.

Lika snabb som Birger