this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Hajar’u det?

Nu Ă€r författaren redan Ă„ter ‘en annan’. I dag Ă€r det Zlatan Zlatan Zlatan som gĂ€ller. SĂ„ hĂ€r förklarar fotbollsspelaren/författaren:
“Man kan sĂ€ga och tycka vad man vill om Zlatan. Men i sin burdusa framtoning, i sin ibland lĂ€tt parodiska sjĂ€lvhĂ€vdelse, sĂ„ finns Ă€ndĂ„ ett stort, varmt och solidariskt hjĂ€rta.” Vad vet vet författaren om det? Lika mycket som du och jag, sĂ„ klart. Eller lite. Det vill sĂ€ga: ingenting alls.
“Det Ă€r att stĂ„ för vem man Ă€r, ocksĂ„ nĂ€r man Ă€r lite snarstucken, lite lĂ„ngsint, lite liten.” Och sĂ„ gör författaren “en nĂ„got haltande jĂ€mförelse”. Med sig sjĂ€lv, vad trodde du?
“NĂ€r jag blir utsatt för medialt förakt och hat blir jag ofta uppmuntrad att hĂ„lla kĂ€ften, inte lĂ„ta fingrarna rusa i vredesmod över tangentbordet. Jag applĂ„deras nĂ€r jag visar utĂ„t att jag inte Ă€r berörd. Fast jag ÄR berörd, ledsen, förbannad.
Om jag dĂ€remot reagerar med hjĂ€rtat först, utan baktankar, och visar mig exakt sĂ„ revanschlysten, svag, ledsen och arg som jag Ă€r, dĂ„ fĂ„r jag höra att det Ă€r en förlust.”
Författaren “förstĂ„r inte det dĂ€r”. Det Ă€r mycket annat författaren inte heller förstĂ„r. Det mesta, skulle jag föreslĂ„.
I gĂ„r klockan elva var författaren Dan Andersson. Det var han för tvĂ„ Ă„r sedan ocksĂ„. Och har han varit Ă„tskilliga gĂ„nger dĂ€r emellan. I dag Ă€r författaren Zlatan Zlatan Zlatan. Vem Ă€r han i morgon? Och nĂ€sta dag? Och nĂ€sta…? Jag vĂ„gar knappt tĂ€nka pĂ„ saken.
Jag tror inte att Zlatans hjÀrta Àr varmare och mer solidariskt Àn andra mÀnniskors. Snarare tvÀrtom, om jag tror nÄgot alls. Jag tror att Zlatan skiter i andra mÀnniskor och tÀnker allra mest pÄ sig sjÀlv. I den saken liknar författaren fotbollsspelaren pÄ pricken.
De sĂ€ger att fotboll Ă€r ett lagspel. Men man kanske mĂ„ste vara en ogenerös mĂ€nniska och sig sjĂ€lv allra nĂ€rmast om man sparkar pĂ„ Zlatans nivĂ„. DĂ€remot finns det ingen anledning att uppföra sig lika simpelt bara för att man kallar sig ‘författare’.

Vaffan!? Det Àr jag som ska ha bollen!!
Ingen annan! Hajar’u det?! Pucko!!!