this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Fotboll och fascism

“Vintern bĂ€r Real Madrids klassiskt vita drĂ€kter.” Vintern i Sverige, kanhĂ€nda. Men knappast i Madrid. I varje fall inte lika lĂ€nge.
Men Los Merengues var Àven generalissimo Francisco Francos propagandaflaggskepp under hela tiden fascismen regerade i Spanien, i mer Àn 35 Är frÄn 1939 till 1975. Men det nÀmner aldrig Birger nÀr han bloggar om Bollen. Varför gör han inte det? NÀr Birger aldrig missar ett tillfÀlle att göra sig putslustig pÄ vÀrsta rivalen Barcelona FC frÄn mycket antifascistiska Katalonien?
Och nĂ€r Cristiano Ronaldo spelade i Manchester United FC var han en “lipsill” och “fuskare” och en sopa i största allmĂ€nhet. Men nu Ă€r Ronaldo ‘förĂ€ndrad i grunden’. SĂ„ dĂ€r bara: vips och hux flux. I dag spelar Ronaldo för De vita i Madrid och de trĂ€nas av JosĂ© Mourinho, som Birger avgudar.
DĂ€rför förvandlas Ronaldo i ett slag frĂ„n bortskĂ€md barnrumpa till “ett geni” pĂ„ planen. Jag vet ingen som byter uppfattning om allting lika ofta som Birger: mannen som aldrig stĂ„r för en Ă„sikt. Det kan han inte, för han har aldrig skaffat sig en egen.
Francisco Paulino Hermenegildo Teódulo Franco y Bahamonde Salgado Pardo de Andrade. SÄ skrevs generalissimons hela namn. Fyller ledigt hela utrymmet pÄ vilket visitkort som helst. Men för att fÄ plats med alla ordnar och utmÀrkelser &c. mÄste han naturligtvis ha en bunt extra kort i reserv.

“IgĂ„r skrotade jag runt i morgonrock och lĂ„ngkalsonger”, berĂ€ttar Birger ocksĂ„. Jag vill helst slippa lĂ€sa om sĂ„dant. LĂ„ngkalsonger? Inomhus? Verkar inte riktigt klokt. Det finns det nog bara Birger som har. Vad ska han sĂ€tta pĂ„ sig sedan, nĂ€r han ska gĂ„ ut i den skoningslösa och bottenfrusna verkligheten?
Jag har aldrig i livet Àgt ett par lÄngkalsonger. Det har gÄtt bra i alla fall.

Herre med lÄngt namn i dÄligt sÀllskap