this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Finns jag?

Jag har kommit fram till att arbete, familj och Gud Ă€r det enda som bestĂ„r nĂ€r resten av vĂ€rlden sluter sig som en blomma […].
NÀr jag ser varifrÄn jag fÄr min kraft Àr det frÄn dessa tre. NÀr jag ser var jag finner kravlös kÀrlek Àr det frÄn dessa tre.
VÀgen till försoning och tolerans gÄr genom tro och tolerans. VÄr perverterade egoism förstör oss pÄ fler sÀtt Àn vi vill erkÀnna.

Blommor som sluter sig

Det Ă€r majister Marulk som talar till dig och alla andra ocksĂ„. Men knappast till mig, tror jag. Majistern tilltalar dig med ordet “medborgare”. Med vilken rĂ€tt gör majistern det?
I Nationalencyklopedin stĂ„r det om ordet ‘medborgare’: person som innehar medborgarskap i viss stat.
Och om ‘medborgarskap’ kan du lĂ€sa vidare i samma utmĂ€rkta uppslagsverk: ett rĂ€ttsligt bindande förhĂ„llande som kan uppstĂ„ mellan en stat och en individ (medborgare) enligt lag antingen automatiskt, t.ex. vid födelse, eller efter anmĂ€lan eller ansökan.
Att inneha medborgarskap i en stat innebÀr normalt vissa rÀttigheter, sÄsom t.ex. rÀtt att bo och arbeta i staten, rÀtt att resa till och frÄn staten, röstrÀtt, rÀtt att inneha vissa tjÀnster och diplomatiskt skydd. Medborgarskapet innebÀr i regel ocksÄ skyldigheter, bl.a. att betala skatt eller fullgöra vÀrnplikt.

Är det majistern som godkĂ€nner eller avslĂ„r ansökningar om medborgarskap? Om majistern inte tycker om en person: Ă€r den personen inte ‘medborgare’ dĂ„?
Hur stĂ„r det till med det dĂ€r? Jag tycker att det Ă€r viktigt att veta. Är jag till exempel ‘medborgare’ eller inte? Och om jag inte Ă€r det: vad Ă€r jag i sĂ„ fall?
En icke-medborgare? En som kanske inte heller finns?
En förtappad dömd att segla för evigt, inte mot nÄgon hamn framför sig utan bort frÄn alla hamnar bakom sig?

Aldrig med land i sikte
The Flying Dutchman
Albert Pinkham Ryder 1887
National Museum of American Art
Washingotn DC