this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Farbror Ingen alls

November Àr en mÄnad utan dagar. PÄstÄr författaren. Vad Àr det för skitsnack?? Jag vet sÀrskilt en dag i november. Alldeles i början. Och sedan finns det tjugonio till.
Och sĂ„ mĂ„ste alla fĂ„ veta i vilket fint hotellrum författaren bor och vad hotellet heter och var det ligger. Snacka om ‘rebellen’ som stĂ€ller sig in överallt. Jag mĂ„r illa nĂ€r jag ser sĂ„dant.
Kan ingen stoppa in idioten pÄ ett nernött och oeldat vandrahem nÄgonstans lÄngt utanför stan i stÀllet? DÀr ingen annan bor, för att det Àr stÀngt för sÀsongen: öppnar igen i maj.
Fast pĂ„ ett sĂ€tt Ă€r det bra i alla fall. Bara tvĂ€rtemot författarens tafatta förhoppning. Nu vet jag var nĂ„gonstans han övernattar. DĂ„ slipper jag checka in pĂ„ samma hotell som författaren och behöver inte riskera att krocka med landets största mediepellejöns i frukostmatsalen. Bicky Chakraborty och SAS Radisson Blu och “gamla fina hotell Eggers” i Göteborg: forget about me.
Jag vet andra hotell i Stockholm som duger bra Ă„t mig. Örnsköld pĂ„ Nybrogatan och Anno 1637 pĂ„ MariagrĂ€nd pĂ„ Söder. Sven Vintappare i Gamla stan och Stockholms minsta hotell: Tre smĂ„ rum pĂ„ Högbergsgatan, fast rummen har blivit sju i dag. Och sĂ„ Svea i Simrishamn. DĂ€r ska man alltid bo nĂ€r man Ă€r pĂ„ Österlen. Undrar var man bor bĂ€st och mysigast i Sme’backen?
Författaren sÀger sÄ hÀr ocksÄ: Jag vet inte var den kommer ifrÄn, den hÀr bilden av att jag ska vara sÄ arg och högtravande.
Men det vet jag, och sÀkert du med. Det Àr sublimt pÄ grÀnsen till det direkt löjevÀckande att se författaren nÀr han desperat försöker vara folklig och intellektuell, snobbig och enkel. PÄ samma gÄng. NÀr det enda han gör Àr att mÄla över rost.
Författaren Àr ingenting av allt det dÀr han vill vara: författaren Àr en pajas och en dumskalle. Den förkylningen gÄr aldrig över. DÀrför kommer författaren alltid att vara den han Àr: Mr Nobody.

Pajas pÄ riktigt:
Pajazzo professionel