this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Extremt, var ordet

Det Ă€r rent ut sagt för jĂ€vligt: ingen lever under sĂ„dana vedervĂ€rdiga omstĂ€ndigheter som Majister dĂ„rfink. Han Ă€r inte bara utsatt för varje annan mĂ€nniskas hat och illvilja: Majistern Ă€r rent av “extremt utsatt” och dĂ€rför kan ingen finnas som det Ă€r mer synd om heller. HĂ€r ligger till och med en friluftsförkunnare frĂ„n förr i lĂ€.
Är det inte elaka stĂ„uppkomiker pĂ„ Kvitter och TV3 med en farlig flicka i rullstol och kameran som en kragknapp och hela busslaster med nĂ€thatare och bloggmobbare och man tĂ€nker att nu Ă€r mĂ„ttet rĂ„gat och vĂ€rre Ă€n sĂ„ hĂ€r kan det inte bli… och sĂ„ blir det det.
Nu mÄste man Àven förstÄ att det Àr pÄ riktigt ocksÄ, för nu har den nyckfulla och alldeles oberÀkneliga slumpen lagt sig i. SÄ hÀr beklagar sig Majistern i Dalarnas Tidning:
“Jag lever nĂ€ra grĂ€nsen hela tiden. Jag Ă€r extremt utsatt för tllfĂ€lligheternas spel.”

DÀr hör ni, era jÀvla tangentrunkare och bögar och motherfuckers och fega jÀvla insekter! Jag Àr inte vem som helst som ni kan trampa pÄ som ni vill. Jag Àr större Àn alla loppor och löss med förkrympta kukar som hoppar runt pÄ nÀtet och bara hatar hatar hatar mig hela tiden.
[Varför gör alla det, förresten? Jag som Àr alla tiders hyvens helyllekille.]

Jag har utvalt mig sjÀlv till att bÀra hela mÀnsklighetens kollektiva lidande pÄ mina reumatiska axlar och jag gör det med stolthet och respekt dÀr jag gÄr med ryggen rak över Piazza Navona i min romaslips och svarta kostym och tillber med vÀrdighet ett tonÄrshelgon i kyrkan Den helige Johannes och lille Paul fast ingen sÄdan upphöjd och förandligad person nÄgonsin har funnits dÀr.
Ni ser mig inte dÀr jag gÄr, för jag rör mig i en annan och högre rymd Àn alla impotenta spottloskor som bara hatar och hatar och hatar hela tiden hela tiden hela tiden.
[Om jag kunde begripa varför det Àr just mig alla jÀvla idioter hatar. Jag har ju inte gjort nÄgot. Bara sagt vad jag tycker.
Jag anser att jag har mer rÀtt till det Àn alla andra, för jag Àr en sÄdan trevlig kille och krÀver bara att hela vÀrlden ska Àlska mig och alltid tycka precis som jag tycker.]

Men den dagen ska ocksÄ komma som blir den allra sista pÄ jorden och dÄ ska varenda förbannad jÀvla horunge och varje satans komikerkrÀk brinna i helvetets heta eld och bara jag och de som tycker precis som jag ska resa oss ur aska och rykande ruiner och tillsammans ska vi Äter befolka jorden med miljoner och Äter miljoner genmanipulerade majistrar och dÄ kan man sÀga att det egentligen bara Àr jag som finns och dÄ kan ingen nÄgonsin tycka och tÀnka annorlunda Àn jag.
Och sÄ kan jag titta pÄ mig sjÀlv i teve en miljon gÄnger om dagen, för jag förekommer i massupplaga och syns dÀrför stÀndigt överallt nÀr jag sitter i en korgstol pÄ ett torg och blandar sublimt kolsyrat vatten med en korrekt tillagad espresso i en perfekt rund kopp medan jag lutar ansiktet i hÀnderna och snyftande pratar lÄgt för mig sjÀlv som en efterbliven, fast jag sÀger att jag talar med Gud för att ingen ska fatta att jag har ett motorfel i huvudet.

Om det inte var för det hÀr med tillfÀlligheternas elaka spel och onda anslag. Nu vet jag inte. Slumpen kan slÄ till nÀr jag minst anar det och sÀtta ett hÀmnande krokben för mig dÀr jag slÀpar omkring med ert förbannade lidande och alla era jÀvla kors pÄ ryggen.
Fast det egentligen inte finns nĂ„got som kan kallas slump, för allting som sker gör det för att Gud vill och det vet jag alldeles bestĂ€mt, för jag har pratat med Honom och Han sĂ€ger att Han gör allting bara för min skull och nu snurrar det runt alldeles och jag fĂ„r jĂ€tteont i huvudet fast det Ă€r alldeles tomt dĂ€r inne och… HjÀÀÀÀlp!!!