this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

En sjåvv på rymmen eller Inte en siffra rätt

Varför twittrar författaren klockan sex i morse – 11 hours ago – att han träffas på Reginateatern i Uppsala i kväll? När han inte gör det! Vad säger författaren till alla trånande fans som står där och stampar i snöslasket och snålblåsten nedanför Slottet om två timmar? Tänk om ‘gungar’ har rest hela vägen från gud vet var – alldeles i onödan? Hur blir det då?
Får man göra så? Är det tillåtet att marknadsföra en föreställning på det hysteriskt släpphänta viset som författaren gör? Vad säger Teatrarnas riksförbund, eller vad det kan heta? Svensk artistförmedling? Finns det inga regler för sådant?
Jag menar: jag skulle bli rätt lack själv om någon lurade ut mig en blöt och snorig vinterkväll i Uppsala – och så var sjåvven jag tänkte se mer än tjugo mil bort.
Kan jag kräva skadstånd av författaren? I så fall tror jag att jag sticker i väg direkt till Trädgårdsgatan och ställer mig i kö i kväll till ingenting alls med alla andra dumskallar i Uppsala som inte heller har fattat något.
Sedan skickar jag en stöddig faktura till författarens firma det första jag gör i morgon. Eller om jag väntar någon dag: då kanske jag kan kräva ersättning för lunginflammation också. Förfrusna fötter för jag står så klart där i modden vid foten av Carolinabacken i mina Fred Perry seglarskor som läcker som såll nu i november. Förlorad arbetsförtjänst. &c. &c.
Jag blir väl inte förmögen. Men några flaskor Rosita kanske det räcker till som jag kan dela med de vinddrivna existenserna kring Kvarnen på Vaksala torg sedan

Väntar också förgäves

.