this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

En otÀck man

Majistern skriver om kÀrlek i dag. Nej, inte om den kÀrleken, uton om fansens allt uppslukande kÀrlek till laget de hejar pÄ.
Och sĂ„ bara lite om kĂ€rleken till en som hette Jessica och “sĂ„g ut som Johannes Brost”. Det var inte Majistern som spökade ut sig i slĂ€ngkappa nĂ€r han var fjorton och köpte gelĂ©hallon till Jessica som sĂ„g ut som Johannes, utan en en annan stackare som aldrig fick komma till i alla fall.

“Ted fick aldrig sin Jessica, men han var glad för det”, skriver Majistern dumdristigt. Det dĂ€r Ă€r ingen mening, för den betyder ingenting. I alla fall ingenting som vi andra kan utlĂ€sa nĂ„got vettigt ur.
Om Ted tyckte att det var bra att Jessica gav fan i honom och hans hallon av gelĂ© skulle Majistern ha sagt: Ted fick aldrig &c… och det var han glad för.
Men nu Àr det Majistern som skriver och dÄ menar han det motsatta, för i Majisterns liv Àr det aldrig lÀngre Àn ett andetag till grÄten och gÄr kÀrleken alltid klÀdd i svart och luktar mögel och malkulor.
DĂ„ borde han i stĂ€llet ha skrivit: …men han var glad Ă€ndĂ„.
NÄgon annan möjlighet finns inte, men det kommer Majistern aldrig att förstÄ: han skriver som en fjortis ocksÄ och saknar varje uns av sprÄkkÀnsla och musikalitetet. Det Àr ingen bra kombination.

Jessica

Sedan blir det lite snack om fotbollens svans ocksÄ: supportrarna. I dag handlar det om dem som hejar pÄ lag som aldrig vinner titlar och aldrig fÄr sparka pÄ bÀsta sÀndningstid. Deras kÀrlek till sitt lag fungerar pÄ samma sÀtt som Teds rÀtt bortkastade dyrkan av Jessica som sÄg ut som Johannes.
Majistern hyllar i sin krönika dessa supportrar pĂ„ fotbollens bakgĂ„rdar: de som biter ihop fast laget i deras drömmar förlorade med 8–0 den hĂ€r gĂ„ngen ocksĂ„.
“SĂ€rskilt nĂ€r laget Ă€r ett lag som Gud och alla andra glömt”, sĂ€ger Majistern. Men hur stor hejarklack har ett lag som ingen kĂ€nner till för att ‘alla har glömt det’?

Majistern tycker inte att en fotbollsklubb som det gĂ„r knackigt för ska “göra sig av med sin trĂ€nare som vore han en smutsig gammal hund”.
Detta sÀger en del om Majisterns instÀllning till hundar ocksÄ. Den Àr lika avskyvÀrd som Majisterns attityd mot andra mÀnniskor Àn han sjÀlv.
En smutsig hund stÀller man i badet och om han Àr gammal fÄr hunden ligga framför brasan sÄ lÀnge han vill.

Ingenting man gör sig av med hur som helst