this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Det snöar ju i alla fall

NĂ€r Birger ska slĂ€nga köksavfallet tĂ€nker han göra det i sopprummet. Men han “kommer inte ens” dit: det Ă€r för mycket snö pĂ„ gĂ„rden. Men Birger kastar soporna Ă€ndĂ„. PĂ„ innergĂ„rden? Han sĂ€ger sĂ„ i alla fall. Det fĂ„r inte jag göra dĂ€r jag bor: kasta mina sopor var som helst.
Jag lovar att Birger inte fÄr det heller. Men sÄdana futtigheter gÀller inte Birger: han svÀvar ovanför allt sÄdant tjafs som angÄr de löjliga mÀnniskomyrorna.
Annars kunde man ju tÀnka sig att Birger investerade i en liten skyffel att skotta med nÀr det Àr vinter. Det finns billiga sÄdana att köpa pÄ varje bensinstation eller hos Claes Ohlsson i Insjön. Och sÄ jÀvla stor Àr vÀl inte Birgers innergÄrd att han inte skulle klara av att skotta en liten gÄng att gÄ i frÄn huset till sopprummet? Det kan vÀl inte röra sig om mer Àn högst nÄgra meter.
Eller Àr det ett slott Birger bor i? Med en jÀttestor borggÄrd i mitten? Men han ska ju inte skotta hela: bara en liten stig dÀr han kan gÄ fram och tillbaka. SÄ dÀr hÄller jag pÄ hela tiden hemma. Fast i Birgers borg Àr det slottsknekten som fÄr skyffla, förstÄs.

Och sÄ en sak till: varför gnÀller Birger över allting hela tiden. I gÄr var det finska ambassaden. Den ligger inte dÀr Birger vill att den ska ligga: det vill sÀga dÀr han just dÄ rÄkar befinna sig. Och i dag Àr det snön.
Vad fan Àr det frÄga om? Det snöar varenda Är i Sverige, och ofta i flera mÄnader. Det har det gjort sedan bronsÄldern, i varje fall. Vad Àr det att bry sig om? Det tjÀnar ingenting till att brÄka om saken: det snöar vare sig Birger vill det eller inte.
Birger kan inte göra nÄgot Ät tÄgtrafiken heller. Om tÄgen gÄr eller inte i eftermiddag Àr ingenting han bestÀmmer över. Och jag tror inte att SJ stÀller in nÄgra avgÄngar bara för Birger ska Äka. Fast han gÀrna vill fÄ mÀnniskor att tro det. Varför vill han det?

VĂ€rd sin vikt i
aluminium