this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Det borde inte vara möjligt

Nu har författaren skrivit om bollen igen. Italiensk fotboll styrs av galningar, sĂ€ger han. VĂ€rst av alla Ă€r bestĂ€mt UC CittĂ  di Palermos president Maurizio Zamparini: han Ă€r “blindgalen”. Ja, just det: blindgalen. Zamparini vill sĂ€lja ut och dra sig tillbaka och “pilla sig i sin galna navel”. Herregud, det borde inte vara möjligt att skriva sĂ„dan smörja.
LĂ€saren undrar vem det Ă€r som Ă€r mest galen: författaren eller presidenten för Palermos fotbollslag. Zampanini Ă€r helt klart tidernas sopa i författarens ögon: han “skulle sitta inspĂ€rrad om han inte var sĂ„ mĂ€ktig” och han “reagerar som ett barn pĂ„ allting”. Zampanini “har inte mĂ„nga dragna ledningar via hjĂ€rnan, han gör allt med hjĂ€rtat”.
Men sÄ gör ju författaren ocksÄ. Och Zlatan. Det skriver författaren om jÀmt och dÄ Àr det det finaste som finns. SÄ bloggade författaren sÄ sent som klockan sju i morse. Och bara tre timmar senare skriver han en ny blogg som innebÀr raka motsatsen.
Författaren har tidigare flera gĂ„nger skrutit med att han har “ett hysteriskt minne”. Men det fungerar bestĂ€mt bara nĂ€r författaren ska komma ihĂ„g nĂ„gon verklig eller, för det mesta, inbillad oförrĂ€tt. Kanske borde författaren ha sagt att hans minne Ă€r “hysteriskt lĂ„ngsint” i stĂ€llet? I dag strĂ€ckte sig författarens hysteriska minne knappt tre timmar. Det Ă€r klart att lĂ€saren blir lite orolig dĂ„.
Det Ă€r inte bĂ€ttre med den italienska fotbollen: den styrs ocksĂ„ “av galningar”. Men det tyckte författaren inte förra veckan. DĂ„ var italiensk fotboll “inte ens sĂ€rskilt korrupt”. Och de svenska klubbdirektörerna inte vĂ€rda mer Ă€n ett stycke drivved pĂ„ oceanen.
Och sĂ„ helgen som kommer: den Ă€r ocksĂ„ “galen”. Med Juventus FC–AS Roma pĂ„ lördag och derby i Milano mellan FC Internazionale och AC Milan pĂ„ söndag. Men nu vet i alla fall du och jag vem som Ă€r galnast av allihop.
Om det Àr möjligt att anmÀla en tidning till Pressens OpinionsnÀmnd för att en av deras medarbetare skriver sÀmre Àn en femÄring ber jag nÀmnden betrakta denna blogg som en sÄdan anmÀlan.

Inte i författarens vÀrld