this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Bara Birger vet

“Bakfulla krabbor”? Vad Ă€r det för nĂ„gra? Bara Birger vet. Förra gĂ„ngen var det “packade sĂ€lar”. Det kan inte hjĂ€lpas att man undrar.
“Hade man orkat hĂ„lla moralens fana […].” Men det Ă€r just vad Birger gör hela tiden: sĂ„ högt att det syns att han Ă€r naken under.
“Med alla dessa grĂ„nade fotbollspumor.” Ibrakadabras lagkamrater Ă€r inga ‘pumor’. Det Ă€r det de desperata hemmafruarna som Ă€r. Pantertanter.
“Han har rundat ett krön.” Det har han nog inte: man rundar ett hörn. Och passerar ett krön. Kanske klĂ€ttrar man över krönet ocksĂ„. Men man rundar ett hörn.
Och sĂ„ den dĂ€r jĂ€vla ‘ballen’ Birger alltid snackar om. Nu ska han sĂ€lja den ocksĂ„.Till vem dĂ„?
“Jag Ă€r innerligt trött pĂ„ denna förbannade girighet.” Sa Bill. Och Bull med.
“Till skillnad mot vad mĂ„nga tror Ă€r Italien inte ett fifflande, skumt, helfacistiskt rasistland. Till skillnad mot Sverige […].” Och Silvio: mest ‘genomlyst’ av alla?
“TĂ€nk alla som hade köpt biljett till El ClĂĄsico till i gĂ„r, söndag. Med bara nĂ„gon veckas varsel flyttades matchen till i kvĂ€ll. Är man vĂ€rldens vackraste klubb kommer man undan med lite allt möjligt. NĂ„gon form av kompensation hade ju varit stilfult.”
Men nĂ€r Birger var ute och Ă„kte runt pĂ„ vĂ€garna med sin lilla larviga sjĂ„vv för inte sĂ„ lĂ€nge sedan stĂ€llde han utan att tala om det innan in flera förestĂ€llningar. Birger ville synas i teve i stĂ€llet för att stĂ„ pĂ„ en mindre upplyst scen i Skara och SkutskĂ€r. Vilken ‘kompensation’ fick de som hade köpt biljetter till Birgers sjĂ„vv som inte var vĂ€rda nĂ„got sedan?

Stilful?