this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Annars vet jag inte

“Just nĂ€r vi börjat tröttna pĂ„ vintern fryser greppet om ballarna. IgĂ„r sĂ„g jag The American. Filmen sög gammal trĂ€balle.”
Det Àr tur att poeter finnes. Annars vet jag inte.

“Jag brygger mitt kaffe extra strakt för att vĂ€cka livsandarna. Jag klipper naglarna. Jag hör klockan slĂ„.”
Det Àr ocksÄ fint uttryckt. Melodiskt och högstÀmt. Jag klipper naglarna. Jag hör klockan slÄ. Varför kan inte jag skriva sÄ?

“Man ska trĂ€na men det börjar snöa.” Men brevbĂ€raren stannar inte hemma för att det snöar. Det gör inte busschauffören och snabbköpskassörskan heller. För att inte snacka om honom med sin skyffel högst dĂ€r uppe pĂ„ hustaket. Det Ă€r vĂ€l för att de inte Ă€r… poeter?

“Vad italiensk fotboll behöver Ă€r en visionĂ€r, en trĂ€nare vĂ„gar införliva det gamla med helt nya tankar och funderingar. Utan en sĂ„dan visionĂ€r riskerar italiensk fotboll att halka efter ordentligt.”
NĂ„gon mer Ă€n jag som vet vem denne ‘nytĂ€nkare och visionĂ€r’ kunde vara?
Det Àr vÀl lika bra att skriva kontrakt direkt, nÀr han ÀndÄ landar i Italien pÄ mÄndag.

Och sĂ„ Ă€r det nĂ„gon som â€œĂ€r fet och bekvĂ€m och Ă€gnar dagarna Ă„t att plocka azurblĂ„tt sudd ur naveln”. Men det dĂ€r förstod jag inte, sĂ„ jag lĂ„ter det vara.
Sudd? Och varför Àr det azurblÄtt och inte av nÄgon annan kulör? Grönt, till exempel. Eller vitt. Rött, kanhÀnda?
Eller Àr det ludd Majistern menar. Varför skriver han inte det, i sÄ fall? Inte för att det blir det minsta bÀttre, men i alla fall.

Grappa serveras endast sĂ€llan “i smĂ„ frostade glas” som Majistern fick den serverad “hela kvĂ€llen” av en krögare “i Pordenone utanför Venedig” medan han glodde förhĂ€xad pĂ„ den gudomliga Bollen.
Grappa ska varken serveras för varm eller för kall och kommer den i frostiga glas mÄste man vÀrma glaset i hÀnderna innan man dricker och det vill man inte gÀrna.
I Italien dricker man en caffĂš corretto [alla grappa], det vill sĂ€ga en espresso med grappa i, eller ocksĂ„ som en ammazzacaffĂš, en ‘espressodödare’: först en kopp espresso och sĂ„ direkt en grappa ur sitt eget [icke frostade] glas.
Man kan ocksÄ dricka sin grappa som en resentin, och det gör man sÀrskilt i Venedig: nÀr espresson Àr sÄ gott som urdrucken hÀller man nÄgra droppar grappa i den nÀstan tomma koppen och skakar om lite och sÄ dricker man alltihop i ett enda drag.
SÄ har jag lÀrt mig dricka grappa i Italien och jag kör mest med the coffee-killer: jag tycker att allt det dÀr andra Àr att förstöra en av vÀrldens förnÀmsta spritsorter.
Och sÄ kan man förstÄs dricka grappa utan espresso men aldrig att jag har fÄtt den direkt ur frysen.

The right way to drink a grappa