this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Annars gÄr det inte

NĂ€r Birger skriver att “Sverige Ă€r ett naivt litet land” och “HĂ€r vill vi inte tro pĂ„ ondskan ens nĂ€r vi ser den i vitögat” Ă€r det en lika oförskĂ€md som svajig generalisering. Sverige Ă€r inte ett och detsamma och alla svenskar Ă€r inte lallande idioter som fattar noll och nada.
Bara den allvetande Birger har förstÄtt hur lÀget Àr och allting hÀnger ihop. Det mÄste man vara till hÀlften italienare för att klara av. Minst. Annars gÄr det inte.
Men eftersom Birger Ă€r Birger vĂ„gar han ine stĂ„ för nĂ„gonting han sĂ€ger. I nĂ€sta andetag tycker han att det Ă€r bra att vara dum i huvudet. I alla fall om det inte innefattar honom sjĂ€lv: “Jag Ă€lskar att Sverige inte riktigt begriper […].” Birger gillar att svenskarna “stĂ„r dĂ€r som ett barn i dörröppningen till Europa […] och bara stirrar tĂ„rögd rakt fram”.
Syntax och sÄdant bjussar alltid lika bussige Birger pÄ. NÀr det gÀller sÄdana saker finns det ingen som Àr mer genrös Àn han.
“Det finns nĂ„got genuint vackert” i att vara helt och hĂ„llet bakom flötet, sĂ€ger Birger ocksĂ„. Det fattar ju vem som helst att det Ă€r han som inte Ă€r riktigt klok. SĂ€tt Birger pĂ„ fĂ€stning. Eller bĂ€ttre Ă€ndĂ„: skicka honom till Finland. DĂ€r har de tukthus.

Tukthus