this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Alltid nÄgot

Antonio Di Natale spelar fotboll för Udinese Calcio SpA i italienska Serie A. Han valde att stanna i lilla Udine nĂ€r han kunde ha gĂ„tt till storklubben Juventus FC i miljonstaden Torino. Inför denna sjĂ€lvuppoffrande handling “sjuder Majisterns hjĂ€rta av varsam kĂ€rlek”. Varsam??
För att Di Natale “har modet att gĂ„ mot den pengakĂ„ta strömmen”. Man kunde tro att Di Natale sparkar gratis i Udinese.

Nu Ă€r det nĂ„gon som har “ballar” igen. Eller inte har. Han heter John W Henry och jag tror att han Ă€r Ă€gare till fotbollslaget Liverpool FC och det klassiska brĂ€nnbollslaget Boston Red Sox.
Majistern ogillar starkt Mr Henry för att han har gett Liverpools nÀstan svenske trÀnare Roy Hodgson sparken mitt under sÀsongen. Per korrespeondens! vrÄlar Majistern med öronen illröda av ilska.
Vad Majistern inte förstÄr Àr att Mr H har snackat med Mr H först och meddelat honom styrelsens beslut. DÀrefter skickar klubbledningen ett brev, dÀr det finns nÄgot juridiskt dokument som den numera arbetslöse Mr H ska underteckna och skicka tillbaka. SÄ dÀr ungefÀr.
Jo, det var sÄ sant: i brevet lÄg en check pÄ 83 miljoner kronor ocksÄ. Alltid nÄgot, och i alla fall bÀttre Àn ingenting.
För allt detta oerhörda kallar Majistern Mr Henry för en “huligan”. Och Ă€ndĂ„ hĂ€nder det att fotbollstrĂ€nare och alla möjliga andra trĂ€nare samt Ă€ven tidningsbud och trappstĂ€dare fĂ„r sparken hela tiden.
Det ingÄr i sjÀlva förutsÀttningarna för jobbet, men bara för trÀnare, och det vet alla som Àgnar sig Ät fotboll om. Bara Majistern har inte riktigt fattat galoppen Ànnu.
TrappstÀdare och tidningsbud fÄr inte ens ett brev pÄ posten. Men i deras kretsar vinglar inte Majistern omkring och minglar.

RÀtt nöjd i alla fall

NĂ€r Majistern kollar Bollen pĂ„ teve hĂ€nder det att han “sitter med hakan vid stortĂ„rna” och att “allt faller ur hĂ€nderna, barn, mat, dator, glas, kaffekoppar”. Ja, rent av “hela vĂ€rlden”.
Var och en kan ju förestÀlla sig sjÀlv hur det ser ut hemma hos Majistern med barn och mat, kaffe och utspillt sublimt kolsyrat vatten. Alltihop i enda kletig röra. LÀbbigt.