this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Aldrig pÄ en onsdag

Antingen kan Birger inte rÀkna ens till tio. Fast det borde han kunna. Tio Àr precis sÄ mÄnga som fingrarna och inte svÄrare att lÀra sig Àn att varenda treÄring klarar av det.
Eller ocksĂ„ ljuger Birger. Han upptrĂ€dde med sin lilla sjĂ„vv tio gĂ„nger pĂ„ en mĂ„nad. Det Ă€r inte ens en tredjedel av “nĂ€stan varje dag i en mĂ„nad”. Var fĂ„r Birger allt ifrĂ„n? Och varför hittar han pĂ„ hela tiden? Inte ett ord Ă€r ju sant.

NĂ€r sjĂ„vven aldrig kom ut pĂ„ scenen i Malmö och Karlstad berodde det inte pĂ„ att “vi sĂ„lt för fĂ„ biljetter”. Eller det kanske det ocksĂ„ gjorde. Men framför allt berodde det pĂ„ att Birger tyckte att det var roligare att stajla med SĂ„phal i en tevestudio i Stockholm just de dagarna i stĂ€llet för att lĂ€sa dĂ„lig dikt inifrĂ„n ett rökmoln pĂ„ en mer blygsam scen i landsorten. Det har han sjĂ€lv berĂ€ttat pĂ„ Twitter. Samma sak intrĂ€ffade onsdagen den 10 november i Göteborg. Varför sĂ€ger Birger nĂ„got annat i dag?
Alltid pÄ en onsdag. Köper folk fÀrre konsertbiljetter pÄ onsdagar Àn varje annan dag i veckan? DÄ kan ju inte ens Springsteen och ThÄström upptrÀda den dagen.

Aldrig pÄ en onsdag

HĂ€romdagen lĂ€xade Birger upp en bloggare pĂ„ Twitter med sitt vanliga vĂ€luppfostrade och förfinade sprĂ„k: “Vad fan vet du om det? PĂ„ riktigt. Du har inte en jĂ€vla aning om hur vĂ„rt familjeliv ser ut.” Stilfullt.
Men det Ă€r svĂ„rt att begripa hur Årets pappa 2010 hinner vara hemma alls nĂ€r hans anstrĂ€ngda schema Ă€r sĂ„ fulltecknat varje dag att han inte ens har tid att upptrĂ€da dĂ€r han Ă€r inbokad sedan lĂ€nge.