this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

A man without conscience

Nu gÄr skam pÄ torra land, sa man förr nÀr nÄgon hade gjort nÄgot som han eller hon borde skÀmmas för. Kort sagt: nÀr nÄgon hade burit sig jÀvligt korkat Ät.
I dag lallar skammen omkring pÄ en mycket lÀgre nivÄ Àn tidigare: lÄngt nere i slammet under kölen.

Och sÄ finns det de som inte skÀms alls. För att kunna göra det krÀvs att man har ett samvete. Och i sÀrskilt ett fall saknas en sÄdan nödvÀndig tillgÄng i en mÀnniskas moraliska utrustning med den allra största noggrannhet.

Direkt frÄn Majisterns flottiga hemsida

Jag trodde annars att varje slags sÄdana omröstningar föregicks av att en valberedning eller motsvarande föreslog ett antal kandidater som vÀljarna sedan hade att ta stÀlning till och kanske rösta pÄ. Det Àr sÀllan eller hÀnder nog nÀstan aldrig att nÄgon jubelÄsna sÄ att sÀga nominerar sig sjÀlv.
Jag kan pÄ rak arm bara pÄminna mig Göran Persson som har gjort likadant i Sverige före Majistern. I Europa förekommer sÄdana fasoner nog endast Vitryssland och kanhÀnda i Italien nÀr Berlusconi fixar och trixar och handskas lite allmÀnt vÄrdslöst med demokratin.

SĂ„dant simpelt bondfĂ„ngeri och lika urartat publikfrieri utförs Ă€ven av samma knĂ€ppskalle som för mindre Ă€n ett dygn sedan levererade en manual i ‘konsten att vara en gentleman’.
En del mÀnniskor har inte bara en skruv lös: sÄdana finns ocksÄ som saknar hela verktygslÄdan.

De som nominerar Majistern till Svenska FotbollsFans bloggpris Guldskölden kommer att fÄ tillbringa resten av livet med att plocka cigarettfimpar pÄ norra stÄ med bindel för ögonen och hÀnderna bundna pÄ ryggen.