this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

PĂ„ egen risk

“2011, kamrater. Det Ă€r inte fy skam. Det Ă€r inte kattpiss.” Kamrater? Inte med Birger, i alla fall. Och… kattpiss??
Sedan imploderar hela karl’n och alltihop blir helt hysteriskt konstigt, för att sĂ€ga det minsta: “piss i handfatet” och “bajs pĂ„ tandborsten”. “Hela vĂ€rlden som en dildo i arslet” och “en porrstjĂ€rna pĂ„ dekis”. “Lite YouTube” och “tvĂ€tta snoppen” och “pissad pĂ„ i rĂ€nnstenen”.
Varför har Birger bajs pÄ tandborsten? Det vet jag ingen annan som har.
DĂ€r har du 2011. Kamrat. I majisterns gladlynta version.
Den flerfaldigt belönade har ett bildsprÄk som kunde ge en noshörning magknip och en bisonoxe migrÀn. Till och med asgamen flaxar förskrÀckt förbi.

Men deppa inte ihop nu. Kamrat. Allting ordnar sig och livet leker strax igen. Ovanför molnen Àr himlen alltid blÄ. AzurblÄ: som italienska landslagets tröjor.
Om du bara “drar pĂ„ dig Tottitröjan och sĂ€tter dig tillrĂ€tta i soffan” Ă€r du inte ledsen mer.
FrÄgan Àr hur lÀnge jag ska sitta dÀr i soffan med den dÀr skitfula tröjan. Till 2012? NÀr kan jag borsta tÀnderna igen?

Jag föreslÄr att författaren tilldelas samtliga litterÀra utmÀrkelser för 2011 redan pÄ Ärets tredje dag för denna enda lysande soloprestation: mer fullÀndad skrivkonst hittar du ingen annanstans.

Alltihop finns att lÀsa hÀr och dessvÀrre pÄ en del andra stÀllen ocksÄ. Men det Àr ingenting jag rekommenderar.
Man ville gÀrna veta hur den tidningsredaktion resonerar som publicerar sÄdan smörja. Förmodligen tÀnker den med det den sitter pÄ.

Hej, hÀr har ni mej! Jag Àr inte riktigt klok!