this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Varulvar kan också

[Sequel to blog Le Prix Nobel de littérature 2014 s’appelle… Patrick Modiano]

Har tillbringat halva natten och hela kvällen i går på vinden och i det underjordiska förrådet för att leta efter nån bok jag läst för länge sen av den senaste nobelpristagaren men glömt att jag har läst och har du sett på fan här hittar jag i bråten både La Place de l’Etoile och La Ronde de nuit, båda från slutet av 60-talet. La Place ser väldigt geomläst ut med många blyertsanteckningar i marginalen medan La Ronde är mer i skick som nästan ny.
Jag är ledsen att behöva säga det. Men årets nobelpristagare i litteratur verkar inte ha gjort nåt outplånligt intryck på en diggare av fransk litteratur på några och tjugo år.

Och här ligger en trave vinyl också med Harry Belafontes Midnight Special från 1962 överst där Bob Dylan spelar magiskt munspel på sin allra första ‘riktiga’ inspelning och lite längre ner bland Boris Vian och Léo Ferré och la Gréco och Yves Montand med många fler samt Hugues Aufray som jag tror är mest känd i dag för att han sjunger Dylan på franska hittar jag en platta med Françoise Hardy från den tiden hon hängde ihop med franske rock’n’rollhjälten Johnny Hallyday och som jag tror kallas Comment te dire adieu efter det första spåret men som lika gärna kunde heta nåt annat för det står bara hennes namn på omslaget och där Françoise sjunger egna låtar och Leonard Cohens Suzanne och texter av Gainsburg och Brassens och så en som heter Étonné-moi Benoît med text av… Patrick Modiano.

belafonte