this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Snilleblixt snilleblixt

En snilleblixt som heter Salomon Schulman har listat ut att Robert Zimmeman aka Bob Dylan har judiskt pĂ„brĂ„. Det Ă€r ”nog inte allmĂ€nt kĂ€nt”, försöker Schulmann beskĂ€ftigt. Skulle inte förvĂ„na mig om herr Schulman ocksĂ„ har judiska anor.
En gÄng trÀffade jag ocksÄ Joseph Heller. Men han snackade inte jiddisch med mig heller dÀr vi satt inregnade tvÄ dygn i hans lÀgenhet pÄ Manhattan i augusti 1977. Det gjorde han alldeles rÀtt i, för jag hade inte förstÄtt ett ord i alla fall.
Heller kan vara den mest fÄfÀnga och sjÀlvupptagna mÀnniska jag har trÀffat i stenhÄrd konkurrens med Jerzy Kosinski. Bara det att Jerzy var mycket roligare Àn Heller. Han hade anvÀnt passare och linjal och gjort omstÀndliga utrÀkningar för att hitta Manhattans exakta geogafiska mittpunkt. Sen hyrde han en lÀgenhet högst upp i det huset varifrÄn han sprutade vatten med en slang pÄ fotgÀngarna hundra meter nedanför. Det var aldrig nÄn som kom pÄ att det var min vÀn Jerzy som sprutade eftersom störtskuren landade flera kvarter lÀngre bort pÄ gatan.

jerzy1jerzy2