this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Much ado about absolutely nothin’ at all

Dagens sĂ€msta: Jag Ă€lskar att jag Ă€r naiv. Är det inte lite vĂ€l
 naivt? I överkant, nĂ€stan.

Förresten blĂ€ddrade jag lite förstrött i Uffes senaste i bokhandeln i gĂ„r. En tjockis pĂ„ nĂ€stan ett kilo och 544 sidor. Det var mer av en hĂ€ndelse jag snubblade pĂ„ sidan 93 har jag för mig över en passage eller knappt en mening snarare dĂ€r Majisterns namn förekom: MB, den allvarlige allvetaren, anser att valet av denne pĂ„ve [Franciskus aka Jorge Mario Bergoglio] Ă€r “modigt”.

Det var vĂ€l inte sĂ„ farligt och ingenting att explodera som en klump kolerisk kordit för. Uffe sitter ensam pĂ„ Österlen och dricker sprit och tycker förfĂ€rligt illa om det mesta och de flesta: Annie och Jimmie och politiker och popsĂ„ngare och pĂ„var med pedofili som hobby – och sĂ„ pĂ„ alla puckon som skriver pĂ„ kultursidorna. Det dĂ€r sista borde tilltala Majistern som precis som Uffe vet allting bĂ€st och hatar kulturjournalisterna pĂ„ Ă€ckliga fast superfina Södermalm i Stockholm för att de aldrig recenserar hans böcker.

atomic bomb

PÄ torsdag nÀsta vecka borde det vara dags för Nobelpriset i litteratur. Huvudpersonen i Uffes senaste heter Frank Kornfeldt. Hans kandidat till priset Àr Bob Dylan. SÄ dags att komma med det nu: det föreslog Varulven i radio redan 1969.
DĂ„ fanns det ingen som tyckte likadant och hela kultursverige kallade Varlven för en jĂ€vla idiot. I dag tycker nĂ€stan alla som Varulven och allra mest de som tyckte tvĂ€rtom för 25 Ă„r sedan. So it goes, skulle Kurt Vonnegut


Om det inte blir Robban i Är heller kan Varulven acceptera Cormac McCarthy lÀs Blood Meridian om du törs eller Thomas Pynchon. Men ingen av dem kommer att fÄ priset i Är och förmodligen inget annat Är heller.
Det blir vÀl nÄgon frÄn Afrika eller Asien som man aldrig har hört talas om och inte kan uttala namnet pÄ.

backstage