this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Knocked out loaded

Fattar’om inte att Dylan bara driver me’rom? Det har han gjort Ă€nda sedan han i början av 60-talet förklarade i en intervju att Jag dög inte till rocksĂ„ngare. SĂ„ jag blev poet i stĂ€llet. When I first came to New York I thought I would be a rock ‘n’ roll singer. But I didn’t make it. So I became a poet instead.
Sen blev han elektrisk i Newport RI 1965. DÄ blev det ocksÄ ett jÀvla liv och sÄ dÀr har det hÄllt pÄ nÀstan oavbrutet sedan. Alltid pÄ sprÄng och tvÄ steg före alla andra.
Jag tycker att dumskallarna ska sluta tramsa och tjafsa om Dylan nu. Som om han har gjort nÄgot ont och nÀstan Àr kriminell. Han fick ett Nobelpris. Et puis aprÚs? Vad Àr det för mÀrkvÀrdigt med det? Det har andra fÄtt före honom. 112 personer, nÀrmare bestÀmt. En tÀmligen trivial utmÀrkelse, om du tÀnker lite mer noga efter: nÀstan en gubbe och gumma varje Är sedan 1901.
Det allra bÀsta hade varit om Dylan hade tackat nej till bÄde pris och pengar. DÄ hade vi varit utan mycket dösnack och Sara stÀndig hade sluppit skÀmmas.

Och sÄ finns de som aldrig fick fast de borde ha fÄtt. Tolstoj och Ibsen och Mark Twain. Zola och Hjalmar Söderberg och Virginia Woolf i stÀllet för astrÄkiga Pearl Buck. Graham Greene kan vara den frÀmste författare som aldrig fick. August kunde inte fÄ med tanke pÄ hur Akademien var sammansatt dÄ och Bulgakovs mÀsterverk MÀstaren och Margarita publicerades inte förrÀn ett kvarts sekel efter författarens död.
Ingen jĂ€vla Astrid och ingen Evert heller och den odrĂ€glige Harry borde aldrig ha fĂ„tt. Men gĂ€rna fyllbulten Flann O’Brien aka Brian O’Nolan aka Myles na gCopaleen frĂ„n Dublin och min alldeles sĂ€rskilda favorit den enarmade banditen och Ă€ventyraren Blaise Cendrars. Alfred Jarry och Majakovskij, Tjechov och Raymond Chandler och F Scott Fitzgerald. Ja, du hör ju sjĂ€lv.

NÀr Varulven första gÄngen föreslog att Dylan skulle ha priset var Virtanen inte född Ànnu. Inte Malte och Karin och en hel radda andra viktigpettrar och sjÀlvutnÀmnda förstÄsigpÄare heller.
En av de överlÀget knasigaste bollarna Àr notoriska hennahÀxan Höglund. Hon har aldrig fattat nÄgonting och om hon mot förmodan har gjort det, har hon fÄtt alltihop om tassen i alla fall. Lika bakom flötet som en svetsare frÄn SollefteÄ. Drop dead, döddansare!