this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Freewheelin’ Bob

Nu säger de att Bob Dylan har kopierat delar av sin nobelföreläsning från en läxhjälpssajt på nätet som lata amerikanska tolvåringar googlar på när de inte orkar läsa böcker. Han ska rent av ha uppfunit ett eget citat från Herman Melvilles mästerverk Moby Dick: ”Some men who receive injuries are led to God, others are led to bitterness.”

Et puis après? Än sen? Jag är mest förvånad att Dylan knåpade ihop en föreläsning alls. Jag hoppades nästan att han skulle strunta i mallgrodan Sara ständig och Akademien och ge prispengarna och hela konkarongen på båten.
Den snarstuckne ledamoten på stol nummer 12 kallade Dylan oartig och arrogant när han inte omedelbart kastade sig på telefonen och knäföll av tacksamhet inför Akademien för att den gett honom ett pris han aldrig bett om. Så skulle aldrig majister Majonnäs ha gjort. Han ringer konstant till Börshuset i Stockholm varje dag för att påminna De aderton om sin existens.
Jag tycker att det snarare är oförskämt av Akademien att kräva en motprestation i efterhand när man har fått det där priset för att man har varit så himla duktig i hela sitt liv innan.
Hur många sånger har Dylan skrivit? Jag vet inte. Jag har allihop hemma men jag orkar inte räkna så långt. Sara surpuppa föddes samma år som Dylan gav ut sin första skiva. Hon har noll koll. Rätt åt’na att föreläsningen kanske inte var så ”lysande” och ”retoriskt briljant” som hon tror. Till nästa år igen vill jag se en ny ständig i stället för Sara. Eller lägg ner hela priset!

Jag är oförbätterlig. Jag håller på Dylan i varje väder. Oavsett. Hoppas att han gör något vettigt för pengarna nu när fru ständig äntligen har betalat ut.